ماجرای خوانندگی سفیر کره جنوبی در ایران مهران مدیری به دیدار اکبر زنجان‌پور رفت (۱۵ آبان ۱۴۰۳) ساخت بزرگ‌ترین استودیوی تولید مجازی آسیا در ایران سید محمدرضا طاهری، شاگرد استاد شهریار، درگذشت (۱۵ آبان ۱۴۰۳) + علت بازگشت «سیدبشیر حسینی» به تلویزیون با «داستان شد» جایزه ادبی گنکور به «کمال داوود» نویسنده فرانسوی ـ الجزایری رسید تصاویر نعیمه نظام‌دوست در سریال «لالایی» در باب اهمیت شناسنامه هویتی خراسان رضوی صحبت‌های مدیر شبکه نسیم درباره بازدید میلیونی «بگو بخند» پخش فصل جدید «پانتولیگ» با اجرای محمدرضا گلزار اعلام زمان خاک‌سپاری «محمدحسین عطارچیان»، خوش‌نویس پیشکسوت بازیگران «گلادیاتور ۲» در ژاپن پژمان بازغی با «ترانه‌ای عاشقانه برایم بخوان» در موزه سینما دلیل خداحافظی جشنواره برلین از رسانه اجتماعی ایکس چیست؟ سرپرست معاونت فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی: نفوذ فرهنگ بیگانه با ارتقای آگاهی‌های عمومی و ترویج اخلاق ایرانی‌اسلامی تدبیر می‌شود نبرد یک «سیاه‌ماهی» در دل میراثی کهن | درباره فیلم کوتاه مشهدی که به سومین جشنواره میراث فرهنگی شیراز راه یافته است
سرخط خبرها

بازخوانی نقش مدیریتی حضرت زینب (س) در واقعه عاشورا | نهضت زینبی

  • کد خبر: ۷۸۲۶۱
  • ۰۱ شهريور ۱۴۰۰ - ۰۹:۳۲
بازخوانی نقش مدیریتی حضرت زینب (س) در واقعه عاشورا | نهضت زینبی
در پی واقعه دردناک کربلا، حضرت زینب (ع) مسئولیت سنگینی را عهده‌دار شد، زیرا امام حسین (ع) پدیدآورنده نهضت بود و حالا ادامه‌دهنده آن خواهرش حضرت زینب (س) است.

شهرآرانیوز - نهضت خونین و جاودانه کربلا از مهم‌ترین حوادث تاریخ اسلام به شمار می‌رود. عاشورا نهضتی است که امام حسین (ع) آن را پدیدآورد. اما آنچه که باعث شد عاشورا به یک نهضت بزرگ و ماندگار تبدیل شود، تنها اتفاقات صحرای کربلا در روز دهم محرم نبود بلکه ادامه این نهضت، مسیری پرفرازونشیب بود که ادامه‌دهنده آن با نقش مدیریتی بزرگ زن تاریخ اسلام حضرت زینب (س) کامل شد، مدیری مدبر که به مثابه یک جایگاه حساس و راهبردی، دل به دریا زد و با استفاده از مشی و خرد جمعی رشته امور را در دست گرفت تا غائله را به نفع اسلام به کرسی بنشاند.

کارشناسان حوزه علم مدیریت معتقدند مدیریت بحران عبارت است توانایی به‌کارگیری تدابیر آگاهانه و عالمانه برای هر حادثه یا وضعیتی که حالتی فوق‌العاده دارد و قصد دارد جامعه هدف را از حالت تعادل خارج و آن واقعه را از مسیر اصلی خود منحرف کند. قیام خونین امام (ع) در ظهر روز دهم به وقوع پیوسته و نفس جهاد در راه خدا شکل گرفته است. از یک مرحله به بعد، دیگر ذهن جامعه اسلامی نیازمند تزریق آگاهی است تا مسیر حق علیه باطل به فرماندهی امام حسین (ع) از مسیر اصلی خود منحرف نشود. زمام این امور را باید کسی در دست بگیرد که هم مدیر است و هم مدبر، هم داناست و هم واقف. اتفاقا با مرور تاریخ اسلام درمی‌یابیم که در همه روز‌های مهم تاریخ اسلام، همیشه در حساس‌ترین و کلیدی‌ترین مقاطع تاریخی، زنان مسلمان نقش‌آفرین بوده‌اند.

اگر جامعه اسلامی را در عصر امام حسین (ع) به مثابه یک سازمان در نظر بگیریم و امام (ع) را راهبر و رهبر و فرمانده این سازمان، با وقوع قیام عاشورا سازمان به‌هدف راهبردی خود رسیده است، اما این تنها یک بعد ماجراست. روی دیگر سکه فرمانده بعدی است که قرار است سازمان را در مسیر هدف به ثمر نشانده، هدایت، راهنمایی و ماندگار کند. برای به دست گرفتن سررشته امور، چه کسی بهتر و گزیده‌تر از زینب (س) که در تکون شخصیتش، عامل وراثت، تربیت و محیط و خانواده نقش بنیادین داشته‌اند.

در پی واقعه دردناک کربلا، حضرت زینب (ع) مسئولیت سنگینی را عهده‌دار شد، زیرا امام حسین (ع) پدیدآورنده نهضت بود و حالا ادامه‌دهنده آن خواهرش حضرت زینب (س) است. نهضت عاشورا با شهادت امام (ع) به فرجام و هدف پایانی نرسید، بلکه هدایت و رهبری آن به دست با کفایت ثلاله خاندان علی (ع) بود. مرحله دوم نهضت در دستان یک زن قرار گرفته است. حضرت زینب (س) در واقع، انقلاب دیگری آغاز کرد. مرحله دوم نهضت حسینی توسط زینب کبری (س) رهبری و هدایت شد.

نقش مدیریتی حضرت زینب (س) پس از عاشورا، در کنار سرپرستی اسیران و حفظ جان امام سجاد (ع) از خطرها، در حقیقت توانست انقلاب حسینی را با تحمل زحمات فراوان با تعیین خط مشی درست به پیروزی نهایی برساند. خروجی این نگاه مدبرانه هم رسالت وی بود که با صلابت و استواری به پایان رسید تا آیین پیامبر (ص) و انقلاب کربلا دستخوش تحریف نشود.

 


بیشتر بدانید:

نگاهی کوتاه به نقش زنان در هنر عاشورایی | عاشقی نور و رنگ

گفتگو با حجت الاسلام دکتر رسول جعفریان درباره تحلیل منابع تاریخی قیام عاشورا


گفتگو با  علیرضا نظری خرم، نویسنده کتاب «داستان بریده بریده»

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->